Super challenge logo.png

Färjestad CCM Super Challenge Weeks

Vecka 28 & Vecka 29

Färjestad CCM Super Challenge Weeks är ett skräddarsytt upplägg för individuell optimering av våra deltagares färdigheter. 

Isträningarna består av 3 ispass om dagen á 50 minuter med teman om skridskoteknik, puckhantering och spelförståelse. Tillsammans med vårat duktiga team har vi skapat ett upplägg som genom en röd tråd gör det möjligt för våra deltagare att på individuell nivå utvecklas under veckan. Ambitionen är att du som deltagare ska få en inblick i hur det är att vara en juniorspelare i vår juniorverksamhet. 

Ispassen består av tre block med fokus på skridskoåkning, puckhantering och spelförståelse. Våra ledare är utvalda för att tillsammans arbeta med ett gemensamt upplägg varför deltagarna kommer att känna igen sig i övningarna och därmed även få en möjlighet att ta teori till praktik på ett unikt sätt. 

Under Super Challenge Weeks har vi även ett stort fokus på målvakterna. Viktigt för oss är att alla deltagare får samma möjlighet till utveckling, varför vi till dessa veckor garanterar minst 7 målvaktsträningar med fokus på målvaktsteknik. Träningarna innefattar personlig coaching av våra målvaktstränare som har gedigen erfarenhet från målvaktsträning på hög nivå. Under passen arbetar de såväl teori som praktik och blandar individuell teknikträning med gemensam träning inkluderat skyttar. 

Vår ambition är att skapa optimala förutsättningar för våra deltagare att utvecklas som ishockeyspelare. Under veckan erbjuder vi därför 3 ispass om dagen och totalt 16 ispass á 50 minuter vilket motsvarar totalt 800 minuters isträning under 6 dagar. För de som går 3 dagar erbjuds hälften så mycket. 

Campen riktar sig till dig som har ambitioner att bli duktig inom ishockeyn och tycker om att träna hårt för att bli bättre. Vårt fokus är därför ishockey, varför vi valt bort aktiviteter under campen som inte har en tydlig koppling till utövandet. Varje aktivitet ska vara en möjlighet för våra deltagare att utvecklas som ishockeyspelare. 

Schemat startar på söndagen, alternativt onsdagen för de som går 3 dagar. 

Nyhet tjejgrupperVi ser att fler och fler unga tjejer söker sig till hockeyn, något som vi i Färjestad BK även jobbar för att främja. Under både SUPER CHALLENGE (v28) och HOCKEY CAMP (v30) under sommaren 2022 kommer vi ha specifika tjejgrupper för de som vill ta chansen att få träna och hänga tillsammans med andra tjejer som spelar hockey. Detta betyder inte att man som tjej inte kan delta i någon av de andra grupperna, utan kan ses som ett extra alternativ. (Det är i det sista steget i anmälan som man väljer om man vill vara med i en tjejgrupp vilket gör att det kan vara lite svårt att hitta, så klicka vidare så kommer ni till slut dit.)

Vi friskriver oss för eventuella felskrivningar

En hockeyspelare på Färjestad CCM Super Challange Weeks.
672558En hockeyspelare på Färjestad CCM Super Challange Weeks.
49948707_2164763783585855_15110235168314
DSC_9532.jpg