Färjestad CCM Super Challenge Weeks

Vecka 28 & Vecka 29

 Färjestad CCM Super Challenge Weeks är ett skräddarsytt upplägg för individuell optimering av våra deltagares färdigheter.  

 

Isträningarna består av 3 ispass om dagen á 50 minuter med teman om skridskoteknik, puckhantering och spelförståelse. Tillsammans med vår skridskocoach Niclas Glader har vi skapat ett upplägg som genom en röd tråd gör det möjligt för våra deltagare att på individuell nivå utvecklas under veckan. 

 

Ispassen består av tre block med fokus på skridskoåkning, puckhantering och spelförståelse. Våra ledare är utvalda för att tillsammans arbeta med ett gemensamt upplägg varför deltagarna kommer att känna igen sig i övningarna och därmed även få en möjlighet att ta teori till praktik på ett unikt sätt. 

 

Under Super Challenge Weeks har vi även ett stort fokus på målvakterna. Viktigt för oss är att alla deltagare får samma möjlighet till utveckling, varför vi till dessa veckor garanterar minst 7 målvaktsträningar med fokus på målvaktsteknik. Träningarna innefattar personlig coaching av våra målvaktstränare som har gedigen erfarenhet från målvaktsträning på hög nivå. Under passen arbetar de såväl teori som praktik och blandar individuell teknikträning med gemensam träning inkluderat skyttar. 

 

Vår ambition är att skapa optimala förutsättningar för våra deltagare att utvecklas som ishockeyspelare. Under veckan erbjuder vi därför 3 ispass om dagen och totalt 16 ispass á 50 minuter vilket motsvarar totalt 800 minuters isträning under 6 dagar. För de som går 3 dagar erbjuds hälften så mycket.  

 

Campen riktar sig till dig som har ambitioner att bli duktig inom ishockeyn och tycker om att träna hårt för att bli bättre. Vårt fokus är därför ishockey, varför vi valt bort aktiviteter under campen som inte har en tydlig koppling till utövandet. Varje aktivitet ska vara en möjlighet för våra deltagare att utvecklas som ishockeyspelare. 

 

Schemat startar på söndagen, alternativt onsdagen för de som går 3 dagar.   

Vi friskriver oss för eventuella felskrivningar

Navigera

Socialt

Kontakt

Norra Infarten 79

654 65 Karlstad

Sverige