top of page

Färjestad CCM Skills Camp

Många av våra deltagare efterfrågar kvalitativa träningsmöjligheter även under säsongen, därför arrangerar vi Färjestad CCM Skills Camp. Campen arrangeras tre gånger per säsong med fokus på olika tekniska områden inom ishockey som speglar Färjestad BKs dagliga ungdomsverksamhet. 

Del 1 - Skridskoåkning (SLUTSÅLD!)

Tillsammans med Niclas Glader fokuserar vi 100% på skridskoåkning och skridksoteknik som kan appliceras till matchliknande moment. Den 28-29:e december erbjuder vi 6 st ispass á 50 minuter, bara med fokus på skridskoteknik.

 

Under campen kopplar vi teori till praktik som gör det möjligt för deltagarna att se, höra och utöva, för att lära. Genom innovativa metoder har vi alltid videocoach på isen som filmar och visar teorier och praktiska exempel direkt på isen. Under fysträningarna fokuserar vi på teknik i syftet att inspirera, men även återhämta kroppen mellan de olika ispassen. 

Fakta:

 • 28 - 29:e december

 • Ålder: För spelare födda 2008-2013

 • Tema: Skridskoteknik

DSC_0319.jpg
DSC_6636.jpg
DSC_6870.jpg
DSC_7685.jpg
DSC_6506.jpg

Del 2 - Puckhantering

Klubbteknik innefattar såväl puckhantering som passningar. Detta ska självklart göras med kontroll och sys ihop med skridskoteknik. Utöver detta ägnar vi även stort fokus på hanteringen av puck och klubba i matchliknande situationer. Genom att kombinera klubbtekniken med skridskoåkning är vår ambition att bygga vidare på de kunskaper som förmedlades under campen "Skridskoåkning", vilket vi hoppas gör att våra deltagare åker ifrån Karlstad som ännu bättre ishockeyspelare. 

För våra målvakter så har vi stort fokus på individuell träning. För att optimera detta har vi ett flertal av våra målvaktstränare på plats som ger träning till målvakterna genom såväl teori som praktik. Tränarna finns med under ispassen och praktiserar målvaktsteknik med gruppernas målvakter under stora delar av campens ispass. 

Fakta:

 • 29 :e februari - 1:a mars

 • Ålder: För spelare födda 2008-2013

 • Tema: Klubbteknik

 • Instruktör: Niclas Glader

Vi friskriver oss för eventuella felskrivningar

DSC_6693.jpg
DSC_0372.jpg
DSC_0265.jpg

Del 3 - Spelförståelse

Under den avslutande delen på säsongen så skapar vi möjligheten för våra deltagare att utvecklas inom spelförståelse. Ämnet är viktigt och är något som dagens ishockey har en tendens att förglömma. Med detta i åtanke är därför vår ambition att skapa träningar som kombinerar skridskoteknik och klubbteknik, för att ta dessa färdigheter in i ett tydligt matchsammanhang. Vi väver även in olika övningar av smålagsspel för att låta våra deltagare vara kreativa och själva hitta lösningar i spelmoment. 

Vi lägger fortsatt stort fokus på individuell träning för målvakterna. Tillsammans med våra målvaktstränare, som finns med under ispassen och praktiserar målvaktsteknik med målvakterna. Så får en deltagare som målvakterna en stor portion individuell träning vad gäller såväl teori som praktik.

Fakta:

 • 2:e - 3:e april

 • Ålder: För spelare födda 2008-2013

 • Tema: Spelförståelse

 • Instruktör: Garrett Nystedt

Vi friskriver oss för eventuella felskrivningar

DSC_6769.jpg
DSC_7939.jpg
DSC_6755.jpg
Skills camp logo.png
bottom of page