Färjestad CCM Skills Camp

Många av våra deltagare efterfrågar kvalitativa träningsmöjligheter även under säsongen, varför vi har lanserat Färjestad CCM Skills Camp. Campen arrangeras tre gånger per säsong med fokus på olika tekniska områden inom ishockey som speglar Färjestad BKs dagliga ungdomsverksamhet. 

Del 1 - Skridskoåkning

29 December

Vi fortsätter vårt fina samarbete med Niclas Glader och hans koncept ”Glader Powerskating”. Den 29:e december erbjuder vi 75 deltagare möjligheten till 3 st ispass á 50 minuter, bara med fokus på skridskoteknik. Under campen har vi teori kopplat till praktik som gör det möjligt för deltagarna att se, höra och utöva för att lära. Under fysträningarna fokuserar vi som vanligt på teknik i syftet att inspirera, men även återhämta kroppen mellan de olika ispassen. 

Fakta:

  • Ålder: För spelare födda 2004-2009

  • Tema: Skridskoteknik

  • Ledare: Niclas Glader

Vi friskriver oss för eventuella felskrivningar

Del 2 - Klubbteknik

24-25 Februari

Under del 2 ger vi möjligheten för våra deltagare att utvecklas inom klubbteknik. Ämnet innefattar såväl puckhantering som passningar och kommer även att innehålla stort fokus på hanteringen av puck och klubba. Genom att kombinera klubbtekniken med skridskoåkning är vår ambition att bygga vidare på del 1 för att sätta övning i praktik, vilket vi hoppas gör att våra deltagare åker ifrån Karlstad som ännu bättre ishockeyspelare. 

För våra målvakter så håller vi ett fortsatt högt fokus på individuell träning tillsammans med våra målvaktstränare. Dessa tränare finns med under ispassen och praktiserar målvaktsteknik med gruppernas målvakter under stora delar av campens ispass. 

 

Träningarna leds av Färjestads juniortränare tillsammans med Niclas Glader. Under campen får deltagarna även teori kopplat till det praktiska på isen, samtidigt som vi berör områden som våra deltagare annars inte får del av i sina hemföreningar. 

Fakta:

  • Ålder: För spelare födda 2004-2009

  • Tema: Klubbteknik

  • Ledare: Färjestads BK juniorledare och Niclas Glader

Vi friskriver oss för eventuella felskrivningar

Del 3 - Spelförståelse

13-14 April

I samband med avslutningen på säsongen så skapar vi möjligheten för våra deltagare att utvecklas inom spelförståelse. Ämnet är viktigt och är något som dagens ishockey har en tendens att förglömma. Med detta i åtanke är därför vår ambition att skapa träningarna som kombinerar skridskoteknik och klubbteknik, för att ta dessa färdigheter in i ett matchsammanhang. Vi väver även in övningar som smålagsspel för att låta våra deltagare vara kreativa och själva hitta lösningar i spelmoment. 

Även under del 3 så håller vi ett fortsatt högt fokus på individuell träning för målvakterna. Tillsammans med våra målvaktstränare, som finns med under ispassen och praktiserar målvaktsteknik med gruppernas målvakter, så får målvakterna en stor portion individuell träning vad gäller såväl teori som praktik.

 

Träningarna leds av Färjestads juniortränare tillsammans med Niclas Glader. Under campen får deltagarna som vanligt även teori kopplat till de praktiska momenten på isen, samtidigt som vi berör områden som våra deltagare annars inte får del av i sina hemföreningar. 

Fakta:

  • Ålder: För spelare födda 2004-2009

  • Tema: Spelförståelse

  • Ledare: Färjestads BK juniorledare och Niclas Glader

Vi friskriver oss för eventuella felskrivningar

Navigera

Socialt

Kontakt

Norra Infarten 79

654 65 Karlstad

Sverige