Logga.png

Färjestad CCM Hockey Camp

Vecka 30 & Vecka 31

Hockey Camp riktar sig till dig som är yngre och tycker ishockey är världens roligaste sport. Med stort fokus på att ha roligt vill vi skapa förutsättningar för dig att fortsätta med ishockeyn samtidigt som det förblir den bästa hobbyn och utbildningen. 

 

På schemat finns gedigna isträningar med kompetenta och engagerade ledare, teknikträning off-ice, teambuilding, bollspel samt andra aktiviteter. 

 

Vi erbjuder mycket is med två ispass om dagen á 1 timme och 20 minuter. Med fokus på att utveckla färdigheter inom puckhantering, skridskoåkning och spelförståelse använder vi oss av stationsträning för att optimera möjligheterna för varje enskild deltagare att utvecklas och ha roligt.

 

För Färjestad BK är värdegrunder viktigt varför vi kommer att ha fortsatt stort fokus på gemenskap, glädje och gruppens förmåga att ha roligt tillsammans under dagarna. Respekten och klimatet i omklädningsrummen kan inte nog förtydligas och är därför en viktig del på vårt schema.

 

Som vanligt satsar vi stort på avslutningsdagen och avslutningsmatchen där vi skapar ett anpassat intro, allt för att få ett smakprov av hur det känns att skrinna in på Löfbergs Arena som en riktigt FBK-lirare!

Schemat startar på söndagen, alternativt onsdagen för de som går 3 dagar.

Kombinera Ishockey och E-sport
Färjestad CCM Hockey Camp drivs av innovation där våra deltagare ska få ta del av aktiviteter som de inte får på andra platser. 
Därför är det med stor entusiasm som vi som första aktör i Sverige nu presenterar e-sport som en del av schemat på våra camper!

I ett steg att fortsätta utvecklas och samtidigt främja den framtida fortplantningen av ishockeyspelare är det viktigt att vi tar vårt ansvar för att möta våra deltagares behov. En av ishockeyns, men även idrottens i stort, främsta konkurrenter är idag e-sporten som växer sig allt bredare såväl i Sverige som globalt. Med detta vill vi därför möta våra utmaningar och ställa frågan hur vi kan kombinera fysiskt- och digitalt idrottsutövande. 

Ur detta kommer beslutet att vi till sommaren 2020 under Hockey Camp, vecka 30-31, kommer att integrera just e-sport som en viktig del i schemat. Aktiviteten kommer att innebära förståelse och utveckling inom e-sport med betoning på vikten av att kunna kombinera fysisk och digital aktivitet. 
Vår ambition är att barnen dels ska få en garanterat rolig aktivitet på schemat genom sitt utövande av e-sport, men även skapa bredare förståelse och kunskap om kombinationen av de olika idrotterna hos utövarna. 

 

Vi hoppas att vi ses på Färjestad CCM Hockey Camp under sommaren 2020 för att ha en riktigt rolig och lärorik vecka både på och utanför isen. 

  

Vi friskriver oss för eventuella felskrivningar

En hockeyspelare på Färjestad CCM Hockey Camp som gör en målgest.
Barn och en gruppledare på Färjestad CCM Hockey Camp.
DSC_5747.jpg
DSC_9555.jpg
DSC_5628_edited_edited.jpg
DSC_6451.jpg
DSC_5863.jpg