top of page
Logga club camp.png

Aktivitetsbeskrivning CLUB CAMP TÖREBODA  21-22 mars

     Ledare

 • Niclas Glader – har lång erfarenhet och ett brett utbud av färdigheter inom skridskoåkning och puckhantering, allt från att utveckla NHL-spelare, Färjestads A-lagsspelare till unga ishockeyspelare. Arbetar heltid som skillscoach och bedriver camper. Niclas kommer att hålla i skridskotekniken och assistera Kristoffer i puckhanteringen.

 

 • Kristoffer Hellgren – genom att vara ledare på SHI har Kristoffer lärt av många erfarna tränare som för närvarande arbetar på landslagsnivå inom ishockey. En mycket kompetent och omtyckt ledare som alltid strävar efter individens bästa.

 

 • Färjestad BKs juniorledare – Oliver Sundblad kommer tillsammans med Garrett Nystedt att ansvara för spelförståelsen under campen och bidra med erfarenhet från sitt vardagliga arbete i Färjestad BK.

 

 • Pelle Klintberg – en extremt noggrann målvaktstränare som är skicklig på att utveckla individen. Har lång erfarenhet av campverksamhet och målvaktsspel upp till Division 1-nivå i Sverige. Med Pelle mår du bra ute på isen och han kommer att följa målvakterna.

 

 • Garrett Nystedt – kommer att hålla i teknikpassen off-ice och bidra med sin kompetens från sitt vardagliga arbete som ansvarig för hockeygymnasiet i Åmål. Har en bred erfarenhet av camper och är en duktig pedagog.

DSC_9418.jpg
DSC_9500-2 copy.jpg
DSC_4616.jpg
DSC_6310.jpg
2019-07-07 13.13.18.jpg

     On-ice

 • Skridskoteknik – under dessa pass kommer Niclas Glader att arbete med grunder inom skridskoåkning kopplat till matchlika situationer. Back/forwards-relaterade övningar kommer även att tränas på och det kommer finnas en tydlig progression under dagarna. Under ispassen kommer video att användas. 

 

 • Puckhantering – ispassen som hålls av Kristoffer Hellgren kommer att gå i linje med skridskotekniken och en röd tråd kommer att finnas. Här läggs ytterligare ett moment till där hanteringen av pucken i olika skridskoövningar blir huvudfokus. Under ispassen kommer video att användas. 

 

 • Spelförståelse – tanken med dessa ispassen blir att sammanväva de två första blocken och träna på moment som gör att de skills-relaterade övningarna kommer till användning. Att förstå spelet ishockey och kunna använda sig av sina medspelare. Smålagsspel och problemlösning kommer vara i huvudfokus. Under ispassen kommer video att användas. 

 

 • Målvaktsträningen – målvakterna kommer även de arbete utifrån de tre ovan nämna blocken fast kopplat till målvaktsspel. Grunder, tekniska förflyttningar samt att läsa spelet är viktiga delar i målvaktsspel som målvakterna kommer att jobba med.

DSC_0137.jpg
DSC_8719.jpg

     Off-ice

 • Videoanalys – inför varje ispass kommer en snabb genomgång i omklädningsrummet att ske där klipp visas och analyseras. Detta för att koppla teorin till praktiken.

 

 • Fys – passen hålls av Cato Cocozza (tränare NTG-U) kommer att bestå av rörlighet och koordination då detta är två väsentliga delar inom ishockeyn då sporten är mycket komplex och kräver många olika färdigheter. Rörlighet- och koordinationsliknande övningar är även skadeförebyggande. 

 

 • Teknik – under detta pass ges tips på övningar som deltagarna kan använda sig av både i sin hemmaförening men även utanför schemalagd träning. 

DSC_9631_edited.jpg
DSC_9902.jpg
bottom of page