Navigera

Socialt

Kontakt

Norra Infarten 79

654 65 Karlstad

Sverige

Aktivitetsbeskrivning Färjestad CCM SKILLS CAMP 24-25 februari

     Ledare

  • Kristoffer Hellgren – genom att varit ledare på SHI har Kristoffer lärt sig av erfarna och duktiga ledare som idag coachar på landslagsnivå nationellt. Har en bred kompetens inom skridskoteknik och puckföring. Kommer att ansvara för puckhanteringen och skridskotekniken. 

 

  • Garrett Nystedt – kommer att ansvara för tekniken off-ice samt bidra med sin kompetens på spelförståelsen och puckhantering från sitt vardagliga arbete som ansvarig för Åmåls hockeygymnasium. Har en bred erfarenhet av camper och är en duktig pedagog. 

 

  • Oliver Sundblad – kommer att ansvara för spelförståelsen och assistera skridskotekniken och bidra med sin erfarenhet från sitt vardagliga arbete inom Färjestad BK.

 

  • Thomas Bäckman – kommer att ansvara för målvakterna och deras specifika träning under campen och bidra med sin kompetens från sitt vardagliga arbete i Visby/Roma.​

     On-ice

  • Skridskoteknik/puckhantering - ispassen som hålls av Kristoffer Hellgren kommer att innehålla övningar som inkluderar puckhantering i olika matchlika situationer. Puckhantering handlar mycket om kroppskontroll och balans och hänger ihop med skridskoåkningen. Under dessa ispass kommer video att användas.                                                                                                             

  • Spelförståelsen – dessa pass kommer att fånga upp de delar som arbetas med under skridskotekniken och puckhantering och användas i olika former av smålagsspel där spelsinnet tränas.                                                                                                                       

  • Målvaktsträningen – målvakterna kommer även de arbete utifrån klubbteknik och puckantering. Grunder, tekniska förflyttningar samt att läsa spelet är viktiga delar i målvaktsspel som målvakterna också kommer att jobba med. 

     Off-ice

  • Videoanalys – är avsatt på schemat som en teorigenomgång för att väva samman teori med praktik. Analysering av olika videoklipp kopplade till ispassen ihop mer er deltagare kommer dessa pass att innehålla. Detta för att öka förståelsen till de olika övningarna som tränas på ute på isen. 

 

  • Teknik – under dessa pass ges tips på övningar som deltagarna kan använda sig av både i sin hemmaförening men även utanför schemalagd träning.