Navigera

Socialt

Kontakt

Norra Infarten 79

654 65 Karlstad

Sverige

Aktivitetsbeskrivning Färjestad CCM SKILLS CAMP 24-25 februari

     Ledare

  • Niclas Glader – har lång erfarenhet och ett brett utbud av färdigheter inom skridskoåkning och puckhantering, allt från att utveckla NHL-spelare, Färjestads A-lagsspelare till unga ishockeyspelare. Arbetar heltid som skillscoach och bedriver camper. Niclas kommer att hålla i ispassen.

 

  • Garrett Nystedt – vår videocoach kommer att coacha er genom videocoaching på is. Garrett kommer även att ansvara för videoanalysen utanför isen och bidra med sin kompetens från sitt vardagliga arbete som ansvarig för hockeygymnasiet i Åmål. Har en bred erfarenhet av camper och är en duktig pedagog. 

     On-ice

  • Puckhantering – ispassen som hålls av Niclas Glader kommer att innehålla övningar som inkluderar puckhantering i olika matchlika situationer. Puckhantering handlar mycket om kroppskontroll och balans och hänger ihop med skridskoåkningen. Under dessa ispass kommer video att användas.                                                                                                                                                

  • Målvaktsträningen – målvakterna kommer även de arbete utifrån klubbteknik och puckantering Grunder, tekniska förflyttningar samt att läsa spelet är viktiga delar i målvaktsspel som målvakterna också kommer att jobba med. 

     Off-ice

  • Videoanalys – är avsatt på schemat som en teorigenomgång för att väva samman teori med praktik. Garrett Nystedt kommer att hålla i dessa pass och analysera olika videoklipp ihop mer er deltagare. Detta för att öka förståelsen till de olika övningarna som tränas på ute på isen. 

 

  • Teknik – under detta pass ges tips på övningar som deltagarna kan använda sig av både i sin hemmaförening men även utanför schemalagd träning. 

 

  • Teori mental träning – Lennart Carlsson kommer att hålla i dessa pass. Lennart har många års erfarenhet av mental coaching, inte minst av att ha coachat Färjestad BKs A-lagsspelare. 

 

  • Fys – kommer att bestå av främst snabbhet och koordination då de är två väsentliga delar inom ishockeyn. Dessa övningar är även skadeförebyggande.