Navigera

Socialt

Kontakt

Norra Infarten 79

654 65 Karlstad

Sverige

Aktivitetsbeskrivning CLUB CAMP 

i Holmen 16-19 februari 

     Ledare

 • Niclas Glader – har lång erfarenhet och ett brett utbud av färdigheter inom skridskoåkning och puckhantering, allt från att utveckla NHL-spelare, Färjestads A-lagsspelare till unga ishockeyspelare. Arbetar heltid som skillscoach och bedriver camper. Niclas kommer att hålla i skridskotekniken och assistera Kristoffer i puckhanteringen.                                                          

 • Kristoffer Hellgren – genom att vara ledare på SHI har Kristoffer lärt av många erfarna tränare som för närvarande arbetar på landslagsnivå inom ishockey. En mycket kompetent och omtyckt ledare som alltid strävar efter individens bästa.                     

 • Garrett Nystedt – kommer att hålla i teknikpassen off-ice och bidra med sin kompetens från sitt vardagliga arbete som ansvarig för hockeygymnasiet i Åmål. Har en bred erfarenhet av camper och är en duktig pedagog.                                                                           

 • Oliver Sundblad och kommer att ansvara för spelförståelsen under campen och bidra med sin expertis från sitt vardagliga arbete i Färjestad BK. Oliver tror på att unga spelare utvecklas genom spelövningar där spelaren tvingas använda och utveckla både problemlösning och kreativitet. Olivers strävar alltid efter att spelarna ska komma till ishallen med ett leende på läpparna och lämna ishallen med ett leende på läpparna.                                                                                                                                                                                             

 • Pelle Klintberg – en extremt noggrann målvaktstränare som är skicklig på att utveckla individen. Har lång erfarenhet av campverksamhet och målvaktspel upp till Division 1-nivå i Sverige. Med Pelle mår du bra ute på isen och han kommer att följa målvakterna.                                                                                                                                                                                               

 • Cato Cocozza – tidigare Getliga-spelare och nu en entusiastisk lärare och tränare på NTG-U. Vet vad som krävs för att nå en nationell och internationell nivå. Fungerar specifikt med ungdomar mellan 12-16 år. Fokus ligger främst på basträning för att bygga idrottare. Arbetar med fysisk träning för att utrusta idrottaren till en framtida karriär i samarbete med kompetensutveckling på och utanför isen. Specialiserad mot ungdomar i tillväxtfasen. ”Som tränare upplevs jag som tydlig och engagerad, om du ska träna i många timmar är det viktigt att du har kul med den tiden du lägger ner”

     On-ice

 • Skridskoteknik – under dessa pass kommer Niclas Glader att arbete med grunder inom skridskoåkning kopplat till matchlika situationer. Back/forwards-relaterade övningar kommer även att tränas på och det kommer finnas en tydlig progression under dagarna. Under ispassen kommer video att användas. 

 

 • Puckhantering – ispassen som hålls av Kristoffer Hellgren kommer att gå i linje med skridskotekniken och en röd tråd kommer att finnas. Här läggs ytterligare ett moment till där hanteringen av pucken i olika skridskoövningar blir huvudfokus. Under ispassen kommer video att användas. 

 

 • Spelförståelse – tanken med dessa ispassen blir att sammanväva de två första blocken och träna på moment som gör att de skills-relaterade övningarna kommer till användning. Att förstå spelet ishockey och kunna använda sig av sin medspelare. Smålagsspel och problemlösning kommer vara i huvudfokus. Under ispassen kommer video att användas. 

 

 • Målvaktsträningen – målvakterna kommer även de arbete utifrån de tre ovan nämna blocken fast kopplat till målvaktsspel. Grunder, tekniska förflyttningar samt att läsa spelet är viktiga delar i målvaktsspel som målvakterna kommer att jobba med. 

     Off-ice

 • Videoanalys – inför varje ispass kommer en snabb genomgång i omklädningsrummet att ske där klipp visas och analyseras. Detta för att koppla teorin till praktiken.

 

 • Fys – passen kommer att bestå av rörlighet och koordination då detta är två väsentliga delar inom ishockeyn då sporten är mycket komplex och kräver många olika färdigheter. Rörlighet- och koordinationsliknande övningar är även skadeförebyggande. 

 

 • Teknik – under detta pass ges tips på övningar som deltagarna kan använda sig av både i sin hemförening men även utanför schemalagd träning.